imagesJadłospis od 03.06.2024 do 07.06.2024

 

 

 

Woda mineralna niegazowana dostępna dla dzieci w salach.

  

 

Śniadanie 

 II śniadanie

 Obiad

 

 

 

 

 

 Poniedziałek 03.06.2024

 

 

 

 

  

     KANAPKA

 

Pieczywo mieszane (1) masło (7)

Szynka z indyka (6) ser żółty (7 )

Ogórek zielony

Herbata owocowa z miodem

 

Mleko (7)

 

 

 

 

 

                   ZUPA

Krupnik na porcji rosołowej

(ziemniaki, marchew, seler, por, pietruszka, )

z kaszą jęczmienną i zieloną pietruszką (6,9)

Deser : jogurt naturalny, granola (1,7)

 

SOK GR I jabłko-marchew

 

 

          II DANIE

 

Sos boloński

(mielone mięso wieprzowe) (6)

Makaron pszenny (1)

Ogórek małosolny

Kompot owocowy z miodem

 

 

  

 

Wtorek

04.06.2024

 

 

 SZWEDZKI STÓŁ

  

Pieczywo mieszane (1) masło (7)

Pasta jajeczna (3) serek biały (7)

Kiełbasa krakowska (6) pomidor, kiełki /dżem

Herbata owocowa z miodem

Mleko (7)

 

 

ZUPA

 

Kapuśniak na porcji rosołowej

(ziemniaki ,marchew, kapusta , pietruszka ,por, seler )

z zieloną pietruszką (6,9)

Deser: ciasteczka z żurawiną , jabłko (1)

SOK GR II jabłko-marchew

 

 

II DANIE

 

Kotlet mielony wieprzowy

Ziemniaki duszone z mlekiem (7)

Sałata ze śmietaną (7)

Pomarańcza

 

Kompot owocowy słodzony miodem

 

 

Środa 

05.06.2024

 

 

 

     KANAPKA 
  

Pieczywo mieszane (1) masło (7)

Szynka drobiowa (6) ser wędzony (7)

Ogórek małosolny /dżem

Herbata owocowa z miodem

Mleko, płatki kukurydziane (1,7)

 

                   ZUPA

                   

Brokułowa na porcji rosołowej

( brokuły, seler, por, pietruszka, marchew )

z lanym ciastem i zieloną pietruszką (6,9 )

Deser: truskawki ,jabłko ,kiwi

SOK GR III jabłko-marchew


 

 

          II DANIE

       

Gulasz drobiowy (6)

Kasza jęczmienna (1)

Surówka z młodej kapusty

Kalarepka

 

Kompot owocowy słodzony miodem

 

 

 

 

Czwartek

06.06.2024

 

 

  SZWEDZKI STÓŁ

 

Pieczywo mieszane (1) masło (7)

Kiełbasa wileńska (6) ser wędzony (7)

jajko gotowane (3) dżem / rzodkiewka ,kiełki

Herbata owocowa z miodem

 

Kakao (7) 

 

 

                     ZUPA

     

KREM z białych warzyw na porcji rosołowej

(ziemniaki, marchewka , seler ,por, pietruszka)

ze słonecznikiem i zieloną pietruszką (6,9)

Deser : arbuz, ogórek zielony ,rodzynki

 

SOK GR V jabłko-marchew

 

 

          II DANIE

 

Sos meksykański

(filet drobiowy, ogórek kiszony, kukurydza, papryka)(6)

Ryż prażony (1)

Jabłko

 

Kompot owocowy słodzony miodem

 

 

 

Piątek

07.06.2024 

 

 

 

 KANAPKA 

 

Pieczywo mieszane (1) masło (7)

Jajecznica na maśle (3)

Pomidor /dżem

Herbata owocowa z miodem

 

Kawa z mlekiem (1,7)

 

 

   ZUPA

 

 

Wielowarzywna na porcji rosołowej

(ziemniaki, marchew, seler, por, groszek, kapusta)

z zieloną pietruszką

Deser: kaszka manna z truskawkami (1,7)

 

SOK GR IV jabłko-marchew

 

 II DANIE

 

Pulpet z morszczuka (4)

Ziemniaki duszone z mlekiem(7)

Sałatka z ogórków kiszonych

Kompot owocowy słodzony miodem

 

 

 

 Dyrektor                  Referent ds. żywienia               Szefowa kuchni

 

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011  L304/28-art.9 ust.1; L304/43-zał.II

 

 

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne
6. Soja
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler
10. Gorczyca
11. Nasiona sezamu
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu>10mg/kg
13. Łubin
14. Mięczaki

 

 

 

 

Zupa mleczna z płatków owsianych, chleb zwykły i dworski z masłem, serem żółtym, marchewka

Herbata, wafelki ,jabłko

 

Zupa  pomidorowa z ryżem z ziel. pietruszką, ziemniaki, kotlet ministerski, surówka z ogórka kiszonego i cebulki, sok