imagesJadłospis od 12.05.2025 do 16.05.2025

 

 

 

Woda mineralna niegazowana dostępna dla dzieci w salach.

  

 

Śniadanie 

 II śniadanie

 Obiad

 

 

 

  

 

 

 

Poniedziałek 12.05.2025

 

 

 

 

  

     KANAPKA


Pieczywo mieszane (1), masło (7)

Kiełbasa podsuszana (6)

Ser smażony (7) ogórek zielony 

 

Herbata owocowa z miodem 

Kawa z mlekiem (1,7)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   ZUPA

 

Kalafiorowa na udkach

(kalafior, marchew, seler, por)

z lanym ciastem i zieloną pietruszką

 

 

 

Deser: koktajl bananowy, ciasteczka maślane (1,7)

 

SOK GR I jabłko-seler naciowy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          II DANIE

 

Sos meksykański (papryka, cebula, ogórek, kukurydza)

z filetem drobiowym (6)

Ryż prażony (1)

 

 

Kompot owocowy z miodem 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Wtorek

13.05.2025

 

 

 SZWEDZKI STÓŁ

  

Pieczywo mieszane (1) masło (7)

Kiełbasa krakowska (6) jajko gotowane (3),

Pomidor, rzepa, dżem

 

Herbata owocowa z miodem

Kawa z mlekiem (1,7)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZUPA

 

Rosół jarski na udkach (6)

z kaszką manną i zieloną pietruszką

 

 

 

 

Deser: jogurt naturalny , granola czekoladowa (1,7)

 

SOK GR II jabłko-seler naciowy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II DANIE

 

Gulasz z szynki wieprzowej (6)

Ziemniaki 

Surówka z młodej kapusty z papryką  

 

Kompot porzeczkowy 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Środa 

14.05.2025

 

 

 

 

     KANAPKA 
  

Pieczywo mieszane (1) masło (7)

Szynka drobiowa (6)  Pomidor

 

 

Herbata  słodzona  miodem  

Mleko, płatki kukurydziane  (7)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                     ZUPA

 

Warzywna na udkach 

(ziemniaki, kapusta młoda, marchew, seler, por) 

z zieloną pietruszką (6)

 

Deser: wafle kukurydziane z masłem orzechowym (1)

 

SOK GR III jabłko-seler naciowy

 

 

 

 

 

 

          II DANIE

       

Filet w przyprawie „gyros” (6)

Ziemniaki duszone z mlekiem (7)

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

 

 

 

Kompot owocowy  słodzony miodem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Czwartek

15.05.2025

 

 

 

 

 

 

SZWEDZKI STÓŁ

 

Pieczywo mieszane (1) masło (7)

Wędlina podsuszana (6) pasta słonecznikowa     

Ser żółty (7) dżem / ogórek zielony, kiełki 

 

Herbata owocowa z miodem

Kakao (7) 

 

 

  ZUPA

 
Pomidorowa z mięsem 
(marchew, seler, por) z ryżem i  zieloną pietruszką (6) 
 
 
 
Deser: jabłko, żurawina 
 
SOK GR IV jabłko-seler naciowy

 

 

  II DANIE

 

 

Łazanki z boczkiem i kiełbasą (1,6)

Kapusta kiszona gotowana

 

Kompot owocowy słodzony miodem

 

GR V i II WYCIECZKA

Kiełbaska, bułki, mus, baton zbożowy 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piątek

16.05.2025 

 

 

 

 KANAPKA 

 

Pieczywo mieszane (1) masło (7)

Pasta z tuńczyka z cebulką (4) 

Papryka /dżem 

 

Herbata owocowa z miodem

Mleko (7)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   ZUPA

  

Grochowa na udkach 

(ziemniaki, groch, seler, por, marchew) z zieloną pietruszką

 

 

 

Deser: MIX owoców i warzyw

 

SOK GR V jabłko-seler naciowy

 

 

 

 

 

 

 

 II DANIE

 

Kluski leniwe z sera

(twaróg, jaja, mąka) (1,3,7)

Surówka z marchewki, jabłka i brzoskwini 

 

 

Kompot owocowy słodzony miodem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Dyrektor                  Referent ds. żywienia               Szefowa kuchni

 

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011  L304/28-art.9 ust.1; L304/43-zał.II

 

 

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne
6. Soja
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler
10. Gorczyca
11. Nasiona sezamu
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu>10mg/kg
13. Łubin
14. Mięczaki

 

 

 

 

Zupa mleczna z płatków owsianych, chleb zwykły i dworski z masłem, serem żółtym, marchewka

Herbata, wafelki ,jabłko

 

Zupa  pomidorowa z ryżem z ziel. pietruszką, ziemniaki, kotlet ministerski, surówka z ogórka kiszonego i cebulki, sok