Jadłospis od 12.05.2025 do 16.05.2025
Woda mineralna niegazowana dostępna dla dzieci w salach.
|
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
Poniedziałek 12.05.2025
|
KANAPKA Pieczywo mieszane (1), masło (7) Kiełbasa podsuszana (6) Ser smażony (7) ogórek zielony
Herbata owocowa z miodem Kawa z mlekiem (1,7)
|
ZUPA
Kalafiorowa na udkach (kalafior, marchew, seler, por) z lanym ciastem i zieloną pietruszką
Deser: koktajl bananowy, ciasteczka maślane (1,7)
SOK GR I jabłko-seler naciowy
|
II DANIE
Sos meksykański (papryka, cebula, ogórek, kukurydza) z filetem drobiowym (6) Ryż prażony (1)
Kompot owocowy z miodem
|
Wtorek 13.05.2025 |
SZWEDZKI STÓŁ
Pieczywo mieszane (1) masło (7) Kiełbasa krakowska (6) jajko gotowane (3), Pomidor, rzepa, dżem
Herbata owocowa z miodem Kawa z mlekiem (1,7)
|
ZUPA
Rosół jarski na udkach (6) z kaszką manną i zieloną pietruszką
Deser: jogurt naturalny , granola czekoladowa (1,7)
SOK GR II jabłko-seler naciowy
|
II DANIE
Gulasz z szynki wieprzowej (6) Ziemniaki Surówka z młodej kapusty z papryką
Kompot porzeczkowy
|
Środa 14.05.2025
|
KANAPKA Pieczywo mieszane (1) masło (7) Szynka drobiowa (6) Pomidor
Herbata słodzona miodem Mleko, płatki kukurydziane (7)
|
ZUPA
Warzywna na udkach (ziemniaki, kapusta młoda, marchew, seler, por) z zieloną pietruszką (6)
Deser: wafle kukurydziane z masłem orzechowym (1)
SOK GR III jabłko-seler naciowy
|
II DANIE
Filet w przyprawie „gyros” (6) Ziemniaki duszone z mlekiem (7) Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
Kompot owocowy słodzony miodem
|
Czwartek 15.05.2025
|
SZWEDZKI STÓŁ
Pieczywo mieszane (1) masło (7) Wędlina podsuszana (6) pasta słonecznikowa Ser żółty (7) dżem / ogórek zielony, kiełki
Herbata owocowa z miodem Kakao (7)
|
ZUPA Pomidorowa z mięsem
(marchew, seler, por) z ryżem i zieloną pietruszką (6)
Deser: jabłko, żurawina
SOK GR IV jabłko-seler naciowy
|
II DANIE
Łazanki z boczkiem i kiełbasą (1,6) Kapusta kiszona gotowana
Kompot owocowy słodzony miodem
GR V i II WYCIECZKA
Kiełbaska, bułki, mus, baton zbożowy
|
Piątek 16.05.2025
|
KANAPKA
Pieczywo mieszane (1) masło (7) Pasta z tuńczyka z cebulką (4) Papryka /dżem
Herbata owocowa z miodem
Mleko (7)
|
ZUPA
Grochowa na udkach (ziemniaki, groch, seler, por, marchew) z zieloną pietruszką
Deser: MIX owoców i warzyw
SOK GR V jabłko-seler naciowy
|
II DANIE
Kluski leniwe z sera (twaróg, jaja, mąka) (1,3,7) Surówka z marchewki, jabłka i brzoskwini
Kompot owocowy słodzony miodem
|
Dyrektor Referent ds. żywienia Szefowa kuchni
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28-art.9 ust.1; L304/43-zał.II
1. | Zboża zawierające gluten |
2. | Skorupiaki |
3. | Jaja |
4. | Ryby |
5. | Orzeszki ziemne |
6. | Soja |
7. | Mleko i produkty pochodne |
8. | Orzechy |
9. | Seler |
10. | Gorczyca |
11. | Nasiona sezamu |
12. | Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu>10mg/kg |
13. | Łubin |
14. | Mięczaki |
Zupa mleczna z płatków owsianych, chleb zwykły i dworski z masłem, serem żółtym, marchewka |
Herbata, wafelki ,jabłko |
Zupa pomidorowa z ryżem z ziel. pietruszką, ziemniaki, kotlet ministerski, surówka z ogórka kiszonego i cebulki, sok |