imagesJadłospis od 29.04.2024 do 03.05.2024

 

 

 

Woda mineralna niegazowana dostępna dla dzieci w salach.

  

 

Śniadanie 

 II śniadanie

 Obiad

 

 

 

 

 

 Poniedziałek 29.04.2024

 

 

 

 

  

     KANAPKA

 

Pieczywo mieszane (1) masło (7)

Kiełbasa wileńska (6) serek puszysty (7 )

Ogórek zielony /

Herbata owocowa z miodem

Mleko, płatki kukurydziane (1,7)

 

 

 

 

 

                   ZUPA

Ogórkowa na porcji rosołowej

(ziemniaki, marchew, seler, por, pietruszka, kapusta )

z zieloną pietruszką (6,9)

 

Deser : banan, bakalie (10)

 

SOK GR I jabłko-marchew

 

 

          II DANIE

 

Wątróbka drobiowa duszona (6)

Ziemniaki duszone (7)

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

Jabłko

 

Kompot owocowy z miodem

 

 

 

 

 

Wtorek

30.04.2024

 

 

 SZWEDZKI STÓŁ

  

Pieczywo mieszane (1) masło (7)

Pasta jajeczna(3) Kiełbasa góralska (6)

Biała rzodkiew, pomidor /dżem

Herbata owocowa z miodem

 

Kakao (7)

 

 

 

ZUPA

 

Rosół na kurczaku i warzywach

(marchew, pietruszka ,por, seler)

z makaronem i zieloną pietruszką (6,9)

 

 

Deser: ciasteczka wielozbożowe ,

 

SOK GR II jabłko-marchew

 

 

II DANIE

 

Sos potrawkowy / gotowane mięso z kurczaka (6,7)

Ziemniaki

Marchewka gotowana /groszek zielony

Kalarepka

 

Kompot owocowy słodzony miodem

 

 

Środa 

01.05.2024

 

 

 

 

      

 

 
                   


  ŚWIĘTO PRACY

 

 

 

 

         

 

 

 

 

Czwartek

02.05.2024

 

 

  SZWEDZKI STÓŁ

 

Pieczywo mieszane (1) masło (7)

Kiełbasa wileńska (6)

Ser żółty (7) dżem / ogórek kiszony

Herbata owocowa z miodem

 

Mleko (7) 

 

 

                     ZUPA

     

Kalafiorowa na porcji rosołowej

(kalafior ,marchew, seler, por) z lanym ciastem

i zieloną pietruszką (6,9)

 

 

 

DESER MIX owoców ,wafle ryżowe (1)

 

 

          II DANIE

 

Jajko sadzone (3)

Ziemniaki duszone z mlekiem (7)

Brokuł

 

Kompot owocowy słodzony miodem

 

 

 

Piątek

03.05.2024 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ŚWIĘTO

KONSTYTUCJI


3-GO MAJA

 

 

 

 

 

 

 Dyrektor                  Referent ds. żywienia               Szefowa kuchni

 

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011  L304/28-art.9 ust.1; L304/43-zał.II

 

 

1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne
6. Soja
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler
10. Gorczyca
11. Nasiona sezamu
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu>10mg/kg
13. Łubin
14. Mięczaki

 

 

 

 

Zupa mleczna z płatków owsianych, chleb zwykły i dworski z masłem, serem żółtym, marchewka

Herbata, wafelki ,jabłko

 

Zupa  pomidorowa z ryżem z ziel. pietruszką, ziemniaki, kotlet ministerski, surówka z ogórka kiszonego i cebulki, sok